Tiden er kommet til at hun skal helt op af vandet, og hjem og stå i haven.

 

Spica tages op af vandet

Spica tages op af vandet

Så kom dagen (igen for et par uger siden) til at hun skulle helt op af vandet, og hjem til os at stå. Vi havde fået en tid torsdag kl. 14. Manden måtte køre tidliget fra skole og jeg måtte tage tidligt fri fra arbejde. I vores “planlægningsarbejde” havde jeg ikke lige tænkt over at der kunne være vente tid på optagningen, eller at vognmanden kunne have travlt i den periode?! Note to self, næste år skal vi være ude i MEGET bedre tid! 

Vi fik bevæget os ned til marinaen til den aftalte tid, og lagt båden over til kajen hvor den store kran er. Assens Marina er en af de få marinaer i Danmark der har en kran der kan løfte både op til 30 tons. Det er en pæn stor kran, og man er ikke et sekund i tvivl om at den nok skal kunne bære vores lille båd på ca. 3,5 tons.

Albin Ballad på vej op af vandet

Spica på vej op af vandet 

Spica på vej hen for at blive spulet

Spica på vej hen for at blive spulet 

Klar il spuling på havnen

Klar til spuling på havnen

Vi fik spulet godt og grundigt for at få alt den begroning der var kommet på skroget under vandlinjen væk. Marinaen har heldigvis noget udmærket udstyr til arbejdet, så det gik rigtig fint.

Begroninger på skroget

Begroninger på skroget 

Begroninger - lidt klamt

Begroninger – lidt klamt 

Så bliver der spulet

Så bliver der spulet

Før og efter spuling

Før og efter spuling

Da vi var færdige og havde ryddet op efter os selv, blev hun kørt over til siden, for at afvente vognmanden der skulle hente hende dagen efter. Denne gang var det ikke nødvendigt for os at tage tidligere fri, så der var ikke lige så meget pres på. Vognmanden kom, og vi fik placeret båden og masten forsvarligt på lastvognen, og så gik turen hjemad til matriklen. 

På vej op på lastvognen

På vej op på lastvognen – Lars Nielsen

Vi benytter os af vognmand Lars Nielsen fra Faaborg. Vi har tidligere brugt Lars, og føler os trygge i hans hænder. Lars virker kompetent, og har mange års erfaring med sig i rygsækken. Vel hjemme på matriklen kom tiden nu til at sætte Spica forsvarligt ved siden af huset.

Albin Ballad, Spica

Spica i luften

Afstanden måles

Afstanden måles

Så står hun der

Albin Ballad, Spica 

Spica langs huset

Og så står hun der og fylder rigtig meget med hendes 30 fod og højde i niveau med tagrenderne. Står bare der som en reminder om at sæsonen er helt slut, og at vi nu skal i gang med at lave reparationer på hende i stedet for at sejle. De fleste ting bliver nok til foråret, hvor vejret er lidt varmer, og solen har lidt mere magt. For nu må hun blive som hun er.

God off-season til jer ligesindede sejlere.